Samlet coworking 4 SV 03419

Fra Økern til Bjørvika

4Service tilbyr en rekke tjenester landet rundt. Noen ganger som enkeltstående produkter og andre ganger som skreddersydde totalleveranser. Under divisjonen Facility Services (FS) finnes totaltilbudet FS Kontrakt, hvor 4Service blant annet drifter kommersielle næringsbygg fra morgen til kveld. To av de mest spennende kontraktene er i Oslo.

Økern Portal

Øst i Oslo finner du et av byens mest spennende prosjekter. Anders Moen Berget er site manager for Økern Portal og har hovedansvaret for at alt fungerer som det skal.

– Vi er et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø, forklarer Berget.

Med sine 55 000 kvadratmeter næringsbygg har bydelen virkelig fått en ny storstue, fylt opp av mennesker, mat, miljø og teknologi.

– Hos oss finner du hotell, spisesteder, møtesenter, kontorer og mye mer. Vi i 4Service har ansvaret for å drifte alle restaurantene og kafeene, utføre renhold, utleie av Tribe Møteromsenter og Tribe Prosjektkontorer, samt være serviceleverandør for hele bygget. Med andre ord er det mer enn nok å henge fingrene i, smiler han.

En vanlig arbeidsdag for Berget er innholdsrik og hektisk. Han sitter tett på driften, men har også ansvaret for kontrakter og oppfølging av leietagere.

– Jeg liker meg godt i denne rollen. Før jeg startet i 4Service, jobbet jeg for et selskap der mye besto av regler og retningslinjer. Her er det annerledes og søkelys på frihet. Vi har fullmakt til å foreslå nye ideer og gjennomføre dem på alle nivåer. Den kulturen kommer fra toppen av selskapet og gjør oss til en sammensveiset og initiativrik gjeng.

Gjengen Berget snakker om, teller over 70 mennesker, alle ansatt i et år med pandemi.

– Selvsagt var 2021 krevende på mange plan, og vi har jobbet mye med kriseledelse. For eksempel skulle Telia opprinnelig flyttet inn i januar, men de startet ikke innflyttingen før 23. august. Det sier seg selv at det skapte noen økonomiske og menneskelige utfordringer, sier Berget.

Heldigvis kom Telia og andre på plass, og Økern Portal går så det suser.

– Siden august har vi servert over 65 000 lunsjmåltider. Hemmeligheten er variasjon, samt at vi har et eget bakeri og konditori her på huset. Jeg er stolt over at vi lager alt fra bunnen av og kan levere mat som er svært kortreist.

Økern Portal har Nord-Europas største spiselige takhage som blant annet dyrker grønnsaker til byggets seks restauranter. En egen komposteringsmaskin sørger for at matavfall kan brukes som gjødsel på taket. Under bygget finnes det en innsjø som gir mulighet til oppvarming, og innvendig lufttrykk og temperatur måles av sensorer i rommenes lamper.

– På takhagen er det en egen løpebane, og vi tilbyr aktiviteter som quiz og vinsmaking for de 3000 menneskene som kommer til å ha dette som arbeidsplass, samt alle de som bor i nærmiljøet, utdyper Berget.

Anders Moen Berget

Et nytt sentrum

De neste årene skal det utvikles over 5000 nye boliger på Økern. Som en del av Hovinbyen, Oslos største byutviklingsområde, bygges det en ny by i byen.

– Åpningsfesten vi hadde 21. oktober, markerte virkelig starten. Vi hadde over 4000 mennesker innom, og de fikk servert smaksprøver fra restaurantene våre samt en konsert med Hkeem. Gjestene besto av leietagere og skuelystne fra hele Oslo.

Fremtiden er full av nyheter for Økern Portal. I april 2022 åpner 4Service en stor uteservering, og 1. juli er Radisson Red på plass med ca. 200 hotellrom.

– Selvsagt kan gjestene på Radisson Red bruke mange av våre fasiliteter, blant annet vår splitter nye burgerbar som åpner i løpet av året. I tillegg lanserer vi snart en ny nettside, undertaketoslo.no, som samler alle spisestedene under ett tak, noe som gjør det lettere for gjestene å få oversikt over de mange spennende tilbudene våre.

Konseptet på Økern passer godt for den moderne arbeidstageren, men vel så mye for nærmiljøet, som bygget er en viktig del av.

– Økern Portal er unikt i Norge. Det finnes ikke noe liknende. Jeg har hatt daglige visninger for eiendomsutviklere og serveringsbransjen fra fjern og nær. De kommer for å lære og bli inspirert. Det er selvsagt motiverende for alle oss som jobber her, forteller en engasjert Berget.

Diagonale

Kati Haakala kommer fra den lille byen Ekenäs i Finland. Hun har reist verden rundt og flyttet til Norge for snart 19 år siden.

– Bakgrunnen min er fra restaurant- og hotellnæringen. Jeg begynte hos 4Service og De Tre Stuer i 2018, og deretter fortsatte reisen som site manager for Diagonale i 2019, forteller Haakala.

Som for Anders Berget på Økern Portal er også Haakalas arbeidsdager hektiske og sjelden helt like.

– Jeg har ansvaret for to bygg her i Oslo sentrum: Youngstorget 3 og Diagonale. En av de første tingene jeg gjør hver morgen, er å se til at resepsjonene og de andre avdelingene har alt de trenger. Resepsjonen er selve hjertet for leietagerne i ethvert bygg og plukker opp det aller meste som måtte røre seg innenfor husets fire vegger. Men – Haakala ler før hun fortsetter – det som sies og skjer i resepsjonen, det forblir i resepsjonen!

– Hos oss skal leietagerne få en unik opplevelse samtidig som de skal føle seg som hjemme. Kvaliteten på service og mat er for oss et av våre største siktemål og skal være tipp topp uansett om gjestene besøker oss for lunsj, middag, kvelds eller i forbindelse med et arrangement eller kommer innom resepsjonen, forklarer hun.

4Services ansvar i Diagonale er betydelig. Utover Haakalas oppgaver som site manager sørger hun og hennes kollegaer for renhold, bemanning av resepsjonen samt drift av byggets personalrestaurant og de kommersielle restaurantene.

– Kommunikasjon, fleksibilitet og godt samarbeid mellom gårdeier og leietaker er viktig for oss. Vi er et flott team, og nøkkelen til god service og fornøyde gjester er dedikerte ansatte, presis kommunikasjon og godt humør.

Under pandemien stengte aldri Diagonale helt ned, men reduserte sin bemanning fra 60 til 3 personer på det aller minste.

– Vi har lært mye de to siste årene. Blant annet har vi blitt enda bedre til å snu oss rundt på kort tid, uten at det går ut over kvaliteten. Personlig synes jeg også det har vært ekstra fint å se hvor mye vi har støttet hverandre. Et godt arbeidsmiljø og gode kollegaer er noe man aldri skal ta for gitt. Vi er mer enn bare enn arbeidsplass. Vi er et lag i tykt og tynt, sier site manageren.

Kati Haakala
Samlet coworking 4 SV 03390

De kommersielle restaurantene Spaghetteria og Salome

Fjoråret bød på spennende muligheter for gjestene til Diagonale. Den kommersielle restauranten Salome gjennomgikk en endring i 2020 og fikk virkelig testet ut sitt potensial i andre halvår av 2021.

– Konseptendringen for Salome fungerte virkelig bra. Jeg er stolt over den innsatsen som er lagt ned, med Augustin Zonjic i spissen som avdelingsleder for de to kommersielle restaurantene sammen med kjøkkensjef Nelson Fernandes med sitt team, sier hun.

Det har blitt satset på et nytt konsept i personalrestauranten på Diagonale. På dagtid er det personalrestaurant for leietagere, og på kveldstid er det en kommersiell restaurant, Spaghetteria. Begge de kommersielle restaurantene er italienske konsepter, der Salome er venetiansk og Spaghetteria er mer familienær.

– Det familienære er ikke bare noe som står i konseptbeskrivelsen. Kjøkkensjefen og hovmesteren, Katya og Marika Blandino, er søstre og får ofte besøk av sin nonna som gladelig hjelper til, forklarer Haakala.

Nonna betyr bestemor på italiensk, og sammen med sitt gode team sørger de tre kvinnene for at Spaghetteria er autentisk og spennende.

– Også her har konseptendringen fungert veldig godt. Tidligere brukte vi lokalene til ulike eventer og arrangementer, men i samarbeid med Andreas Viestad og Dag Tjersland, som vi også samarbeidet med i utviklingen av Salome, fant vi frem til det nye konseptet for personalrestauranten. Så langt har Spaghetteria vært en stor suksess, forklarer Haakala.

Selv under pandemien har Bjørvika vokst mye. Kombinasjonen av kulturinstitusjoner som det nye Munchmuseet, Deichmanske bibliotek og Operaen, mange kontorer, et variert mattilbud samt Operastranden og Sørenga, gjør det til et av Oslos mest spennende og hendelsesrike område.

– Med Salome og Spaghetteria er vi godt posisjonert her nede ved sjøen. Legger vi til moderne kontorlokaler med en flott takterrasse, der du kan nyte din lunsj og kaffe eller kveldssolen, har vi et totalkonsept som kler området godt. Samtidig ser vi mange nye muligheter og gleder oss til årene som kommer, avslutter Haakala.